Švedska kladdkaka
Švedska kladdkaka
Enkrat, ko sem bila zelo na kratkem s časom, sem na internetu našla švedsko sladico imenovano kladdkaka. Odkrila sem jo na blogu Saša Škete – https://www.sketa.si/kladdkaka-svedska-cokoladna-pita/
Po nadaljnjem brskanju sem našla še en recept, ki mi je zgledal super – najboljše je, da imamo za to sladico vse stvari v shrambi. 🙂 In tako je nastala kladdkaka po receptu Passion For Baking, avtorice Manuele Kjeilen. Drugače ima avtorica na strani še veliko okusnih receptov!
Švedska kladdkaka
Čokoladna sladica pripravljena v trenutku! 🙂
Author Manuela Kjeilen
Equipment
- 20cm pekač za torto
Ingredients
- 150 g masla
- 240 g sladkorja (jaz sem dala noter 160g)
- 40 g kakava (Dr. Oetker kakav za kolače)
- 1-2 žlici vanilijeve paste
- 120 g moke
- 2 veliki jajci
- 1 ščepec soli
Instructions
- Segrej pečico na 175ºC.
- Z maslom premaži pekač in po pekaču potresi še malo kakava.
- Raztopi maslo, malo počakaj da se ohladi in ga zmešaj skupaj s sladkorjem, kakavom in soljo - dobro zmešaj, da ne ostanejo grudice.
- Primešaj jajci - vsako posebej in nato dodaj še vanilijevo pasto.
- V mešanico presej moko in spet premešaj, da ni grudic.
- Maso naliij v pekač, ga malo potresi, da se masa porazdeli in daj v pečico za 17-20 minut.
- Sredica mora ostati mehka - paziti je treba, da sladice ne zapečemo.
- Ohladi kladdkako in jo daj v hladilniki za najmanj 2 uri.
- Preden postrežeš jo potresi s sladkorjem v prahu in po želji dodaj kepico vanilijevega sladoleda.Pa dober tek! 🙂
knoflca
April 27, 2021
Hrana
0
Knofla, Urška Lukovnjak s.p.