Go Back

Švedska kladdkaka

Print Recipe
Čokoladna sladica pripravljena v trenutku! :)
Author Manuela Kjeilen

Equipment

  • 20cm pekač za torto

Ingredients

  • 150 g masla
  • 240 g sladkorja (jaz sem dala noter 160g)
  • 40 g kakava (Dr. Oetker kakav za kolače)
  • 1-2 žlici vanilijeve paste
  • 120 g moke
  • 2 veliki jajci
  • 1 ščepec soli

Instructions

  • Segrej pečico na 175ºC.
  • Z maslom premaži pekač in po pekaču potresi še malo kakava.
  • Raztopi maslo, malo počakaj da se ohladi in ga zmešaj skupaj s sladkorjem, kakavom in soljo - dobro zmešaj, da ne ostanejo grudice.
  • Primešaj jajci - vsako posebej in nato dodaj še vanilijevo pasto.
  • V mešanico presej moko in spet premešaj, da ni grudic.
  • Maso naliij v pekač, ga malo potresi, da se masa porazdeli in daj v pečico za 17-20 minut.
  • Sredica mora ostati mehka - paziti je treba, da sladice ne zapečemo.
  • Ohladi kladdkako in jo daj v hladilniki za najmanj 2 uri.
  • Preden postrežeš jo potresi s sladkorjem v prahu in po želji dodaj kepico vanilijevega sladoleda.
    Pa dober tek! :)